Deel deze pagina

Noot van het moment

Gevoel


Gevoel, een eigenschap die natuur of schepper vanaf het begin der sapiens in ons lijfelijk systeem heeft weten te proppen.

Nu rijst bij mij de vraag was het gevoel nou bedoeld om ons te waarschuwen tegen gevaren van buitenaf? Of is gevoel aan ons geschonken om scherp te kunnen blijven op de invloeden van de liefdevolle mens, die er geen tweede agenda op na weet te houden.


Ik kan mij er niet aan ontrekken dat het gevoel in mij tegenwoordig vaker zijn antenne uitzet als wapening tegen individuen die maar wat roepen zonder na te denken of van de leugen en bedrog hun levenswerk maken.

Ook alle oorlogshandelingen van dit moment weten de negatieve polen aardig te husselen.

Nu is er aan sommige dingen weinig tot niets te sturen en mag je het bezorgde gebied, wat angst, verdriet en zorgen opwekt in het gevoel, best wel wat nuanceren.


Maar één gevoel blijft de koestering over alle andere gevoelens altijd te boven en wie mij kent zal ook beamen om welk gevoel dat gaat, namelijk dat gevoel wat opkomt al alles, als grijs en zwaar weer, door elkaar heen schuffeld, dat moeilijk te beheersen gevoel als een geliefde of bekende wegvalt.

Met name diegene die onbewust een plekje hadden veroverd door wie zij voor jou waren zullen jou hele kast vol herinneringen door elkaar schudden en flinke littekens achterlaten, de emotie zal je daarin zeker vastpinnen op het besef wat daarvoor staat en wat je daarmee nog te doen staat.


Gelukkig is er altijd een positief te vinden in wat voor gevoel je ook terecht komt, zoals de fijne gevoel wat zich door de jaren heen steeds weer laat herbeleven.

Ik spreek dan over het heerlijke gevoel wat je opbloeit als er een bekende melodie jou trommelvlies haalt of een oude foto die de traan met de glimlach vermengt.

Ik ga mij met dat laatste wat meer bezig houden, zodat het onrustige deel, wat zich dagelijks afvraagt hoe het verder moet met de mensheid, zich minder of niet meer op de voorgrond plaatst en diegene die ik lief heb of gehad weer een mooi gevoelig plekje te geven.


Gedicht van het moment

Volgens het pad zonder schreeuw de onmacht kwam er in een poep en een zucht, een kleurrijk andwoord en vond ver ... ver boven het woeste wolkendek een tijdloze band.

Vind daarbij op een lege maag een trouwe viervoeter en besef dat het niet best met je is gesteld als je niet de uitvoerend organist maar de knoppenman beter weet te beluisteren.


Veel leesplezier

Quote van het moment

Vinden kost moeite

kwijt raken pijn

Houden is onmogelijk

gekend hebben fijn

Link moment