Deel deze pagina

Noot van het moment

Wind tussen de seizoenen


Nee ik ben nog niet inspiratieloos of uitgeschreven maar ook ik krijg zo nu en dan met een andere wind tussen de seizoenen te maken. 

Doe het wat rustiger aan om “zin der mooie zinnen te brengen” in de tijd die bij een mooie zin past 🤣.

En hadden wij niet de afspraak, uit het oog maar nooit uit het hart. Of is de grijze waas uit de maatschappij ook bij jou binnengedrongen en kantelt de vrolijkheid van pluk de dag, naar denk maar even niet aan mij door het geklaag van de teleurgang.

 

Misschien wil ik je wel even weer met de voeten in de aarde zetten en vertellen dat in een rijk verleden een wijze man, sigaar rokend en nooit zonder alpinopet naar buiten komend, mij ooit vertelde “Hans als God jou ooit een groene jas aan komt meten zal een hele zaal voor jou huilen. Als je word uitgestrooid of begraven is de helft je al vergeten en zal eeuwig vergeten op je wachten.

Als dan op een natte grijze dag de laatste, die zo nu of dan nog aan jou wist te denken, ook inmiddels vergeten is wie je ook al weer was, dan is het klaar met je en kun je de vergelijkingen naast elkaar leggen, om te zien en voelen of je wat van jouw leven hebt gemaakt. Meer dan  50 jaar wisten deze woorden mij bij te blijven en nu valt het besef hoe wijs deze man was.

 

Ben je een bekend publiek figuur, dan zal het soms wat langer duren voordat men niet meer weet wie jij bent, maar mensen zoals jij en ik hebben een wat minder houdbare herinneringstijd voorhanden en moeten het doen met wat ons is gegund in de herinnering van de ander die men ooit zo liefhad.

 

Ik durf nog regelmatig even een virtueel gedachterijk ritje te maken langs de velen die mij al voorgingen, en even stil te staan wat zij voor mij hebben betekend. Soms met wat weemoed, zelden zonder lach want ik ben er wel achter een rijk mens te zijn. Rijk omdat ik veel levenslessen mocht volgen, rijk omdat ik erg veel mooie en minder mooie mensen heb mogen ontmoeten en rijk omdat ik in staat mocht zijn om deze rijkdom te beseffen. Mede daardoor in staat de site in elkaar te flansen om ook andere geïnteresseerde wat wijze, gevoelige liefdevolle woorden te mogen brengen.

Hopende jullie een frons tussen de glimlach te brengen maar wel getriggerd te zijn om jou eigen levenslijn nog eens na te gaan.


Gedicht van het moment

Bleef jij ook wel eens met je gedachten tussen de seizoenen hangen, met het verlangen al jou vragen beantwoord te krijgen?

Wacht dan met geduld op overmorgen, dan stopt het nooit om het boek van jou dromen met liefde te vullen.

En zul je ook weer de glimlach op je schouder herinneren en beseffen dat de tijd nooit stilstond om je grijs wijs ouder te maken, dan zal een bezoek aan het land der luchtkastelen jou uit de dromen helpen en herinneringen in een zelfbewust evenbeeld duidelijk maken dat er zonder vriendschap geen liefde mogelijk was.


Veel leesplezier

Quote van het moment

Doe wat je laat, breng wat je geeft, spreek wanneer het mag,voel dat je leeft

Link moment